Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κεϊκ ταχινιού

 

Υλικά:





300 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι

350 γρ. χυμό πορτοκάλι

300 γρ. ζάχαρη

400 γρ. αλεύρι μαλακό

1 κουταλάκι κανέλα

½ κουταλάκι γαρίφαλο

30 γρ. μπέϊκιν πάουντερ

50 γρ. σταφίδες

50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 πρέζα αλάτι





Εκτέλεση





Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ταχίνι,

μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως. Ανακατεύουμε

πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, με το μπέϊκιν

πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε

το χυμό του πορτοκαλιού και σιγά-σιγά, βροχηδόν,

το αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει χυλός.

Σταματούμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα, τις στα-

φίδες και τα καρύδια αλευρωμένα, ανακατεύοντας με

σπάτουλα. Λαδώνουμε, αλευρώνουμε και γεμίζουμε

μια φόρμα του κέικ με το μείγμα μας. Ψήνουμε σε

προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 λεπτά,

χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160οC και συνεχίζουμε

το ψήσιμο για άλλα 30-40 λεπτά.







55

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου